Thaimaa

Thaimaa tarkoittaa vapauden maata ja sen pääkaupunki on suuri Bangkok. Väestöä thaimaassa asuu yli 60 miljoonaa ja he puhuvat thaita, englantia tai jotain etnistä kieltä.  Matkailija selviää englannilla ja tulee varmasti ymmärretyksi.  Thaimaan talous on kasvanut jatkuvasti ja länsimaiset turistit ovat ottaneet aurinkoisen maan yhdeksi suosituimmista matkailukohteista. Thaimaan kauniit hiekkarannat, edullinen elintaso ja kirkkaan sininen merivesi houkuttelevat suuret määrät turisteja rannoille ympäri vuoden.

Thaikulttuuri

 Suurin uskonto Thaimaassa on Buddhalaisuus ja se näkyy katukuvassa kauniina temppeleinä, oranssipukuisina munkkeina ja perinteisten tapojen arvostuksena.  Thaimaalaiset ovat hyvin hengellisiä ja kunnioittavat syvästi kuningasta, munkkeja ja esivanhempiaan. Thaimaa on vahva luokkayhteiskunta, jossa jokainen tietää oman arvonsa. Matkailijan on hyvä muistaa, että thaimaalaiseen kulttuuriin ei kuulu kättelyä vaan kämmenet vastakkain tehty tervehdys.  Vieraassa kulttuurissa on myös hyvä kunnioittaa maan tapoja, jolloin saa itsekin kunnioitusta osakseen. Ihmisen pää on aina pyhä joten toisen päähän ei saisi koskea, jalat puolestaan ovat aina saastaiset, eikä niitä tule suunnata suoraan ketään kohti.  Munkeilla on oma erityisasema ja heitä tulee kunnioittaa esimerkiksi väistämällä kadulla. Thaimaalaisen kolikon päälle astumista pidetään pahana ja kirjoihin suhtaudutaan kunnioituksella, niitä ei tule heitellä. Kengät tulee riisua ennen sisätiloihin tai temppeleihin menoa, myöskään kynnyksen päälle ei tule astua. Thaimaa on turistien myötä vahvasti länsimaistunut, mutta vanhoja perinteitä kunnioitetaan edelleen. 

Ihmiset

Tyypillistä thaimaalaisille on ylenpalttinen vieraanvaraisuus ja anteliaisuus, mikä saa matkailijan tuntemaan itsensä erittäin tervetulleeksi.  Thaimaalainen arki on joustavaa, rentoa ja luontevaa. Lomaillessa vapauden maassa tutustuu vääjäämättä thairuokaan. Sen perusta on aina thairiisi, jota höystetään mausteilla, kalalla, äyriäisillä ja kasviksilla. Ruokailu on aina sosiaalinen tapahtuma, johon kannattaa käyttää paljon aikaa. Ostoksia tehdessä tulee muistaa tinkiä, se on hyvä tapa ja kuuluu asiaan etenkin markkinoilla ja toreilla. Hyvä tinkijä saattaa saada jo muutenkin edullisista hinnoista runsaasti alennusta.